Info

Friskispodden

Inspiration, tips och fördjupning. I Friskispodden bjuder vi på sköna samtal om träning i allmänhet och Friskis&Svettis i synnerhet. Vi berör träning från flera olika perspektiv, varje avsnitt har sin röst och vinkel. Från nördiga experter till helt vanliga medlemmar. Det här är Friskis&Svettis officiella podcast.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Friskispodden
2017
July
June
May
April
March
February
January


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
Jul 3, 2017

I det här avsnittet pratar vi träningstrender. Av våra träningsexperter får du höra vad som är hett just nu, hur vår livsstil, teknikutvecklingen och övriga samhällsfaktorer påverka hur vi tränar. 

Du får också komma lite bakom kulisserna på träningsutvecklingen på Friskis&Svettis. Hur går det till när det kommer ett nytt pass i utbudet? Hur mycket påverkar trenderna? Och vad är det som är under utveckling just nu?

Jun 16, 2017

Alla vet vi att vi måste återhämta mellan träningspassen. Men hur? Och hur länge? Och på vilket sätt blir min återhämtning påverkad av andra faktorer i livet? Forskare Mikael Mattson, MD i fysiologi och träningsmedicin berättar allt (nästan) om återhämtning. 

Du kommer att få veta hur viktigt det är med återhämtning, vad som räknas som återhämtning och hur du kan tänka när du lägger upp din egen återhämtning för att få ut det du vill av träningen. Och kanske det allra viktigaste, vad som händer om vi slarvar med återhämtningen. 

Jun 1, 2017

Det finns forskning som visar på att det är mer hälsosamt att träna just utomhus. I det här avsnittet får du veta vilka hälsoeffekter det kan ha och du kommer få tips från våra träna ute-experter om hur du kan komma igång eller vad som är bra att tänka på.

Möt Tore Amondøy från F&S Oslo och Hanna Beyer från F&S Stockholm och hör dem berätta om varför de älskar att vara ute i det gröna.

 

May 17, 2017

Med hjälp av PT-panelen slår vi hål på en rad träningsmyter; hur ska ett utfall se ut, när på dygnet är det bäst att träna och hur snart efter styrkepasset bör jag äta? 

PT Inga Häägg och Gabriel Lindé rätar ut frågetecknen och reder ut begreppen.

May 4, 2017

Sverige är en av de mest ideellt engagerade nationerna i världen. I det här avsnittet tar vi reda på vad som driver oss och varför vi engagerar oss mer än i andra länder. Du får också några konkreta tips av några Friskisfunktionärer om hur du ska göra om du vill engagera dig. 

Friskis&Svettis bygger helt och hållet på det ideella engagemanget - att man vill komma på sin fritid för att välkomna medlemmar till gymmet eller engagera andra i sin träning. I det här avsnittet får du möta några ledare och värdar som berättar om varför de brinner för sitt engagemang. 

Apr 5, 2017

Vi pratar om yogans alla fysiska och mentala fördelar. Vi slår hål på en del myter och fördomar och du får konkreta tips av våra experter om du är nyfiken på att testa yoga eller börja meditera. Lyssna till inspirerande och filosofiska samtal mellan Mikael Sjögren, F&S Helsingborg och Eva Skoglund F&S Göteborg. Kanske kan vi också hitta svaret till hur vi får fred på jorden.

Mar 8, 2017

Vi nördar in oss i Friskis&Svettis första och fortfarande mest populära gruppträningsform: Jympan! En riktigt smart träningsform som varit motionärsmagnet i nästan 40 år. Vi reder ut varför!​ Möt Jympa-veteranen Johan Thor (F&S Jönköping) som blev förälskad vid första ögonkastet, samt den nyfrälsta Fanny Fredrikson (F&S Täby) som var betydligt mer svårflörtad från start.

Feb 22, 2017

Sjukt spännande (och viktiga) ämnen i dagens avsnitt! Vi pratar om hur träning kan vara ett sätt att träffa nya människor och folk från andra samhällsgrupper. 

Möt Nina Forsberg, mamma till Öka innanförskapet, ett träningsprojekt för ungdoamar med funktionsvariation, med flyktingstatus eller som bor i socioekonomiskt utsatta områden. Nina berättar hur de olika initiativen har jobbat och dela med sig av lite personliga erfarenheter – vad som har funkat och vad som inte har funkat. Kort och gott hemligheterna för hur man får rörelseovana ungdomar att gilla träning!

Träffa också Anna Johansson, initiativtagare till projektet Tillsammans tränar vi, som pågick i Stockholm i höstas, där träningen blev både ett sätt för folk att hitta en ny träningskompis och bidra till ett mer integrerat Stockholm. Hör henne berätta om hur de gjorde, hur allt gick och delar med sig av tips till den som också vill starta ett träningskompis-projekt eller kanske skaffa en träningkompis på egen hand.

Feb 8, 2017

Vad får oss att ta oss till gymmet, till träningspasset eller ut i löpspåret? Vad får oss att fortsätta? Vad finns det för yttre och inre krafter som driver oss? Idag diskuterar vi med PT-panelen Inga Häägg och Gabriel Lindé vad som motiverar oss i träningen. Vi får också träffa Ellinor och Thomas, två Friskismedlemmar som tränar på vitt skilda sätt, men som båda älskar det de gör. 

Jan 24, 2017

Träningsexperterna Magnus Strömberg och Josefina Kihlström bjuds in för att prata om de sex träningsnyheterna som lanserats för vårsäsongen 2017. Vi djupdyker i  Sports Athletics, FlowRide, Kettlebell Strong och Kettlebell Move, samt Cirkelgym Go och IW Spurt. Vad är det för pass, vad tränar vi, vem är de för, vad är Limited Edition, varför har de tagits fram och framförallt hur känns träningen i kroppen? Alla dessa frågor kommer att bli besvarade. Fast det är klart, den sistnämnda måste du ju ta reda på själv förstås. 

Jan 20, 2017

Inspiration, tips och fördjupning. I Friskispodden bjuder vi på sköna samtal om träning i allmänhet och Friskis&Svettis i synnerhet. Vi berör träning från flera olika perspektiv, varje avsnitt har sin röst och vinkel. Från nördiga experter till helt vanliga medlemmar.

1